A chai latte és a matcha latte rohamos elterjedése közben talán már nem okoz meglepetést, ha kijelentjük: latte nem csak kávéból és tejből készülhet. Arra azonban, hogy akár édesburgonyából is készíthetünk egy krémes lattét, bevalljuk, nem gondoltunk volna. Koreában például az édesburgonyát jóval több módon használják fel, mint nálunk: íze és krémes textúrája miatt desszertek, sőt latte formájában is fogyasztják. Utóbbi receptje pofonegyszerű, ráadásul olyan laktató, mint egy kiadós reggeli!
Koreai édesburgonyás latte
Hozzávalók:
- 1 csészényi édesburgonya, meghámozva, kockákra vágva
- 2 csésze forró tej
- 1 ek cukor
- egy csipet fahéj a díszítéshez
Elkészítés:
Minden hozzávalót tégy egy turmixgépbe és nagyjából 30 másodperc alatt turmixold simára az italt! A végén szórj a tetejére egy kis fahéjat, és élvezd!