Mennyei kókuszos panna cotta, amelyből a laktózérzékenyek is ehetnek

nlc | 2017. Május 05.
A panna cotta az egyik legjobb tavaszi-nyári desszert, és most végre a laktózérzékenyek is élvezhetik!

 A klasszikus panna cotta nem kevés tejszín és tej felhasználásával készül, így a laktózérzékenyeknek sajnos tiltólistára kerül. Hacsak nem cseréljük le a tejtermékeket kókusztejre! Az eredmény így is mennyei lesz, egy tökéletes, üde desszert tavaszi-nyári vacsorák végére.

 Kókuszos panna cotta

Hozzávalók:

6 adaghoz

Elkészítés:

  1. Készíts elő 6 ramekinformát: kend ki őket kókuszolajjal, és csinálj helyet nekik a hűtőben.
  2. Öntsd a zselatint egy tálba, és adj hozzá félcsészényi kókusztejet. Keverd simára, majd tedd félre nagyjából 5 percre.
  3. A maradék kókusztejet, a kókuszkrémet és a juharszirupot forrald fel, majd ha elkezd forrni, vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliát és a sót.
  4. Öntsd a krémhez a zselatint, és alaposan keverd el benne. Ezután adagold az egészet a formákba, és tedd hűtőbe 3-4 órára vagy egy egész éjszakára.
  5. Tálalás előtt adj neki pár percet szobahőmérsékleten, és csak ezután borítsd ki a formából! Kínálhatod ananásszal, mangóval, kókuszchipsszel, bogyós gyümölcsökkel vagy mézzel. Jó étvágyat!

thekitchn

Exit mobile version