A klasszikus panna cotta nem kevés tejszín és tej felhasználásával készül, így a laktózérzékenyeknek sajnos tiltólistára kerül. Hacsak nem cseréljük le a tejtermékeket kókusztejre! Az eredmény így is mennyei lesz, egy tökéletes, üde desszert tavaszi-nyári vacsorák végére.
Kókuszos panna cotta
Hozzávalók:
6 adaghoz
- 1 tk. kókuszolaj
- 7 g zselatinpor
- 1 konzerv kókusztej
- 1 doboz kókuszkrém
- 1/4 csésze juharszirup vagy méz
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1/4 tk. só
Elkészítés:
- Készíts elő 6 ramekinformát: kend ki őket kókuszolajjal, és csinálj helyet nekik a hűtőben.
- Öntsd a zselatint egy tálba, és adj hozzá félcsészényi kókusztejet. Keverd simára, majd tedd félre nagyjából 5 percre.
- A maradék kókusztejet, a kókuszkrémet és a juharszirupot forrald fel, majd ha elkezd forrni, vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliát és a sót.
- Öntsd a krémhez a zselatint, és alaposan keverd el benne. Ezután adagold az egészet a formákba, és tedd hűtőbe 3-4 órára vagy egy egész éjszakára.
- Tálalás előtt adj neki pár percet szobahőmérsékleten, és csak ezután borítsd ki a formából! Kínálhatod ananásszal, mangóval, kókuszchipsszel, bogyós gyümölcsökkel vagy mézzel. Jó étvágyat!