Arancini, az isteni olasz rizottógolyó

nlc | 2017. Május 09.
Az olaszoknál az arancini praktikus, maradék rizottóból készülő étel, viszont simán van annyira finom, hogy főzőcskézni is érdemes érte!

Az olaszok számára az arancini hétköznapi, streed foodként fogyasztható finomság, amely többnyire maradék rizsből vagy rizottóból készül. Szerintünk viszont annyira finom, hogy érdemes megfőzni érte egy adag rizst még akkor is, ha utána kicsit macerás a golyók megtöltése és panírozása. Ha viszont először beleharapunk az isteni, olvadós sajttal teli, ropogós golyókba, rájövünk majd, hogy megéri!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Keverjük össze a rizst, a parmezánt és egy tojást egy nagy tálban, hogy formázható masszát kapjunk.

2. Az arancini gyártásához fogjunk egy kisebb darabot a rizses keverékből, és formázzunk belőle golyót úgy, hogy a közepére nyomjunk egy kockányi mozarellát.

3. A maradék két tojást verjük fel, forgassuk meg benne a golyókat, majd hempergessük meg az olasz fűszerezésű zsemlemorzsában.

4. Tűzforró, bő olajban süssük aranybarnára a golyókat, papírtörlővel itassuk fel a felesleges zsiradékot. Tálaljuk fűszeres paradicsomos szósszal.

 

JustaTaste

Exit mobile version