A mézes-vajas kenyér gondolatától mindannyiunk nosztalgikus hangulatba jön: a menzák, a táborok vagy a nagymama konyhája juthatnak róla eszünkbe. Ám a most következő mézes-vajas kenyér még a réginél is finomabb: a chai tea ízét idézi, így pedig a nosztalgiához egy csipet egzotikum is keveredik! Friss, ropogós bagetten képzeljük el, egy hedonista reggeli közepén.
Chai teás, mézes vaj
Hozzávalók:
fél csészényi vajhoz
- 1/2 csésze víz
- 3 filter fekete tea
- 1 csík sótlan, szoba-hőmérsékletű vaj
- fél tk. fahéj
- fél tk. őrölt kardamom
- fél tk. őrölt gyömbér
- egy csipet bors
- 1 tk. méz
Elkészítés:
- Forrald fel a vizet, és tégy bele 2 teafiltert. Lefedve hagyd 10 percig állni, majd vedd ki a filtereket, és hagyd kihűlni a teát.
- A harmadik filtert bontsd fel, és a teafüvet a fűszerekkel, a mézzel és egy evőkanálnyi teával együtt keverd a puha vajba.
- A vajat csavard sütőpapírba, és tedd be 1-2 órára a hűtőbe, hogy összeálljon, de kenhető maradjon.