11 csúcs szuper bögrés süti

nlc | 2017. Május 14.
A bögrés sütik soha nem mennek ki a divatból. Kezdőknek és rutinos háziasszonyoknak is érdemes néhány bevált bögrés sütireceptet talonban tartani, mert bármikor jöhet egy olyan helyzet, amikor éppen egy ilyen gyors és egyszerű sütire lesz szükség.

Lehet, hogy otthon, a saját kis konyhában már emeletes tortákat is gond nélkül gyártunk, de egy nyaralóban, az alig felszerelt albérletben, vagy épp a pasink/csajunk szinte üres konyhájában nincs mérleg, sem mércés pohár, csak pár tál és egy sütő. Ha ilyen körülmények között akarunk sütni, akkor kell bevetni a bögrés sütiket, de akkor is jól jönnek ezek a receptek, ha gyorsan akarunk valami finomat sütni.  

 Bögrés mogyorós-csokis süti

 

Hozzávalók:

2,5 dl-es bögre

  1. A vajat és az 1 bögre étcsokoládét megolvasztjuk, a tojásokat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajas keveréket, összeforgatjuk, majd beleöntjük a lisztet és a felaprított étcsokit.
  2. Beleszórunk egy bögre mogyorót, majd az egészet egy közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. A tetejét megszórjuk a maradék fél bögre mogyoróval, majd 180 fokos sütőbe toljuk és kb. 25 percig sütjük.

 

Banános–csokis bögrés süti

Hozzávalók 18 x 24 cm-es sütőformához:

A tetejére:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral béleljük ki a sütőformát. A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a szétnyomkodott banánokat is. A sütőporral elegyített lisztet a tojásos masszához keverjük, majd végül beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. A tésztát a sütőpapírral bélelt sütőformába adagoljuk, elegyengetjük és 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk. Ha a sütemény kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadunk 1 teáskanál étolajat és a sütemény tetejére csorgatjuk. Szépen elkenjük, majd hűvös helyen dermedni hagyjuk.

Bögrés fahéjas tekert

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

A bögrés fahéjas csiga receptje Tétova ínyenc blogján folytatódik.

 

Bögrés kókuszos süti

 

Hozzávalók (2,5 dl-es bögrét használunk):

Hozzávalók a tetejére:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és az olvasztott vajjal, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. Összedolgozzuk, és egy kivajazott, kilisztezett 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

A kihűlt sütemény tetejét megkenjük a porcukorral kikevert natúr krémsajttal, és kókuszreszelékkel szórjuk meg.

Bögrés palacsinta

Hozzávalók (kb. 8 db-hoz):

2 dl-es bögre/pohár

pici olaj a sütéshez

A bögrés palacsinta receptje a Csak a Puffin blogon folytatódik.

 

Smarni bögrésen

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók 2 személyre:

1. A tejet a mikrohullámú sütőben, egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen, egy fazékban.

2. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba szoktam tenni, a sárgákat egy pohárba.
3. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót.
4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
5. A zsírt egy serpenyőben feltesszük kb. 4-es fokozaton melegedni.
6. Míg melegszik, addig gyorsan belekeverjük a sárgákat a tésztába, majd hozzáforgatjuk a habot is.
7. Már önthetjük is az egészet a serpenyőbe. Egy-két perc után egy lapáttal fordítsuk át. Folyni fog és szakad is, nem kell vele foglalkozni. Ha aranyszínű alul, akkor jó.
8. Ismét hagyjuk egy-két percig sülni, aztán a lapát és egy élesebb fakanál segítségével szaggassuk szét, hogy a tészta közepe is átsüljön.
9. Kevergessük, és ha már szép egyenletesen átsült, akkor húzzuk félre a serpenyőt, vagy szedjük ki egy tálba.
10. Porcukorral meghintve vagy híg baracklekvárral tálaljuk.

A receptet Rupáner-Gallé Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.

Meggyes bögrés

Hozzávalók 18 x 24 cm-es sütőformához:

1 pohár = 2 dl

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral béleljük ki a sütőformát. A meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat és a kefirt, és jól összedolgozzuk. A sütőport elvegyítjük liszttel és a tojásos masszához adjuk, majd beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet és összeforgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk és 20-25 percig sütjük. 

Bögrés mákos palacsinta

Hozzávalók:

Nagyobb edénybe mérd ki a lisztet. Keverd hozzá a cukrot, a citromhéjat, a darált mákot, a sót és a sütőport. Egy másik edényben, lehetőleg robotgéppel keverd habosra a tejet a tojással, az étolajjal, a vaníliaaromával és a citromlével. Végül keverd a száraz hozzávalókhoz a tejes keveréket, ügyelve, hogy csomómentes legyen. A hagyományos palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kell kapnod.

Hagyd állni legalább 20 percet. Keverd össze ismét a bögrés palacsintát, ha szükséges, szódavízzel kissé hígítsd.

Olajjal kend ki a palacsintasütőt, forrósítsd fel, és egyenként süsd ki a palacsintákat.

Bögrés epres muffin

Hozzávalók:

Előkészítem a muffinsütőt, belepakolom a papírkapszlikat. A liszthez adom a sütőport, a cukrot. A tojásokat külön tálba ütöm, kicsit elhabarom, hozzáadom a tejet és a megolvasztott vajat. A folyadékot hozzáadom a szárazakhoz, alaposan elkeverem. Végezetül hozzáadom az epret, és a tésztát egyenletesen belekanalazom a papírkapszlikba. Betolom a 210 fokra előmelegített sütőbe, és nagyjából 20 percig sütöm, amíg szépen meg nem színesedik.

Bögrés csokis keksz

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.

 

Exit mobile version