Gyors vacsora: tavaszi raguval töltött pita

nlc | 2017. Május 20.
Ez a gyors vacsora már nyári hangulatban készült. Az elmúlt napok után persze nincs is ezen semmi meglepő: beüzemeltük a grillezőt, elkészült az első fagyi, és jéghideg limonádéval hűsítjük magunkat, úgyhogy már csak egy ilyen finom vacsora kell, és komplett is lesz a napunk.

Húsos zöldségraguval töltött pita

 

Hozzávalók 4 személyre:

A zöldségeket mossuk meg, aprítsuk fel, a csirkét vékonyan csíkozzuk fel. Hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, öntsünk bele kevés olívaolajat, dobjuk rá a csirkét és a zöldségeket, majd nagy lángon 8-10 perc alatt pároljuk készre a ragut, sóval, frissen őrölt borssal, aprított fokhagymával, vágott kaporral fűszerezzük. A pitákat kenyérpirítóban melegítsük át, töltsük meg a raguval, locsoljuk meg enyhén sózott, sűrű, natúr joghurttal, ha szeretjük a csípőset, csilikrémmel is csepegtessük meg. Azonnal tálaljuk. 

 

Exit mobile version