Húsos zöldségraguval töltött pita
Hozzávalók 4 személyre:
- fejenként 1-1 kész pita
- 40 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg cukkini
- 25 dkg kápia paprika
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 csokor friss kapor
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- natúr görög/török joghurt a tálaláshoz
A zöldségeket mossuk meg, aprítsuk fel, a csirkét vékonyan csíkozzuk fel. Hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, öntsünk bele kevés olívaolajat, dobjuk rá a csirkét és a zöldségeket, majd nagy lángon 8-10 perc alatt pároljuk készre a ragut, sóval, frissen őrölt borssal, aprított fokhagymával, vágott kaporral fűszerezzük. A pitákat kenyérpirítóban melegítsük át, töltsük meg a raguval, locsoljuk meg enyhén sózott, sűrű, natúr joghurttal, ha szeretjük a csípőset, csilikrémmel is csepegtessük meg. Azonnal tálaljuk.