Gyereknapi hétvégi menü a kicsik kedvenceivel

nlc | 2017. Május 26.
Ez a hétvége más, mint a többi. Ez a hétvége a gyereknapról szól, ezért a hétvégi menünket is olyan ételekből állítottuk össze, amelyeket a gyerekek imádni fognak. Ilyenkor lazíthatunk a fegyelmezett, egészséges étkezési szokásokon: jöhet a Nutella, hamburger és sajtos tészta.

A diétázók most gyorsan forduljanak el, vagy keressék ki a diétázós hétvégi menüket, mert ebből a maiból nem sajnáltuk a kalóriát. Nagy kedvenceket választottunk, amelyekkel garantáltan örömet szerezhetünk a gyerekeknek ezen a hétvégén. Az már csak ráadás, hogy a gyereknapi hétvégi menüvel mi, felnőttek is nagyon jól járunk! 

Nutellás keksz tejjel

 

Hozzávalók 4 személyre:

Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra. Keverjünk össze minden száraz hozzávalót, és tegyük félre. A vajat és a Nutella krémet olvasszuk fel gőz fölött, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el. Ezután keverjük bele fakanállal a csokoládécseppeket. Ha lehet, tegyük a masszát 1 órára hűtőszekrénybe. A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral. Formázzunk a tésztából 5 cm átmérőjű golyócskákat, a tetejüket könnyedén lapítsuk be a tenyerünkkel, a tepsiben hagyjunk közöttük elég helyet.  Süssük 8-10 percig. Várjunk, amíg kicsit kihűlnek a kekszek, majd szedjük föl a sütőpapírról, és helyezzük rácsra.

Paradicsomleves sajttal

Hozzávalók 4 személyre:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, kés lapjával megroppantjuk, finomra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd a hagymát megfonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomlevet. A zellert megpucoljuk, felkockázzuk, a leveshez adjuk. Addig főzzük, míg a zeller megpuhul. Leturmixoljuk. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. A bazsalikomot is beleturmixoljuk. A kenyerek héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, ebben megpirítjuk a kenyérkockákat. A sajtot lereszeljük, majd a krutonnal együtt a levesre szórjuk.

 Hamburger házilag

Hozzávalók:

A húspogácsához:

A sütéshez: 

A burgerhez:

A fokhagymát, a vöröshagymát, a petrezselymet és a kaliforniai paprikát apróra vágjuk, a citrom héját lereszeljük. A húspogácsa hozzávalóit összegyúrjuk, majd kevés olajon kisütjük. Minden húspogácsára édes chililekvárt kenünk, és a zöldségekkel “kibélelt” hamburgerbuci közepére rakjuk.

 

Csupa csoki palacsinta

 Hozzávalók:

A cukorból 40 grammnyit keverj el a két tojássárgájával, majd önts hozzá 3,5 dl tejet. Ehhez forgasd hozzá a tojásfehérjehabot, majd a vajat és a vaníliát. A lisztet és a kakaót szitáld át egy tálba, add hozzájuk a sütőport. Erre öntsd rá a tojásos-cukros-tejes keveréket. Kézi habverővel keverd simára. Keverd el a tésztában az apróra vágott csokit is, majd tedd félre 15-20 percre.

A tejszínt forrald fel egy lábosban, majd öntsd egy tálban a csokichipsre. Keverd simára. Vedd újra elő a tésztát, és kezdd el kisütni serpenyőben a palacsintákat, körülbelül 1 centi vastagra. A kész palacsintákat pakold egymásra, locsold meg a csokiöntettel, majd szórd meg málnával. Jó étvágyat!

Csokis popcorn

 

Hozzávalók:

Olvaszd meg a cukrot egy tálban a mikróban. Olyan tálra van szükséged, amelyben elfér egy adag popcorn. A cukrot közepes fokozaton tedd a mikróba 15 másodpercre, majd keverd meg, és rakd vissza újabb 15 másodpercre. Folytasd ezt mindaddig, amíg egészen el nem olvad a cukor, általában 1-2 perc alatt készül el. Ezután öntsd bele a popcornt, és óvatosan kavard össze úgy, hogy a lehető legjobban átjárja a cukor a kukoricákat. Locsold meg olvasztott csokival, és kész is!

 

Sütőben sült sajtos tészta

Hozzávalók:

A tésztát sós, olajos vízben félig megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát egy evőkanál vajon megpároljuk, majd félretesszük. Egy másik edényben a lisztet picit megpirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a tejet, habverővel közepesen sűrű besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a kolbászt és a sajtot, majd összekeverjük a tésztával, kivajazott tepsibe tesszük, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. 

 

Exit mobile version