Szuper friss, tavaszi cukkinitészta

nlc | 2017. Május 29.
Itt az alkalom, hogy a hagyományos tészta helyett egyre többször bevessük a zöldségtésztákat. A tavaszi és nyári napokon egy cukkinitészta is épp elég laktató lesz!

Ha minden földi jóval megpakoljuk őket, akkor a zöldségtészták is legalább olyan laktatóak, mint a hagyományos tésztaételek. Most egy friss és ízletes cukkinitésztát mutatunk, amelyből tökéletes könnyű ebéd válik késő tavaszi, kora nyári napokon.

 Tavaszi cukkinitészta

Hozzávalók:

2 adaghoz

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű edénybe tölts vizet (nagyjából a feléig), enyhén sózd, majd forrald fel. 2 percre dobd bele a brokkolikat, majd szedd ki és hagyd megszáradni őket.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Dobd rá a hagymákat és a paprikát, és 2-3 percig süsd, amíg a hagyma üvegessé nem válik. Ezután add hozzá a paradicsomot, a borsót, a kaliforniai paprikát. Sózd, borsozd, és 3-4 percig süsd, hogy megpuhuljon a paprika.
  3. Dobd a serpenyőbe a cukkinitésztát, a répacsíkokat, a petrezselymet és a citromlevet, és forgasd alaposan össze a zöldségekkel. A cukkininek 2-3 perc elég, hogy al dentére puhuljon.
  4. Végül keverd az ételhez a brokkolit és a parmezánt. Tálalás előtt szórj a tetejére egy kis parmezánt. Jó étvágyat hozzá!

inspiralized

Exit mobile version