Ha minden földi jóval megpakoljuk őket, akkor a zöldségtészták is legalább olyan laktatóak, mint a hagyományos tésztaételek. Most egy friss és ízletes cukkinitésztát mutatunk, amelyből tökéletes könnyű ebéd válik késő tavaszi, kora nyári napokon.
Tavaszi cukkinitészta
Hozzávalók:
2 adaghoz
- másfél csésze brokkolivirág
- 1 ek. olívaolaj
- 3 tk. fokhagyma
- egy csipet pirospaprika-pehely
- 1 csésze koktélparadicsom felekbe vágva
- fél lila hagyma felaprítva
- fél csésze kiengedett zöldborsó
- 1 kaliforniai paprika felkockázva
- só, bors
- 2 ek. friss petrezselyem
- 2 közepes cukkini spagettivékonyra szelve
- 2 közepes répa hámozóval vékonyra szelve
- 2 ek. citromlé
- fél csésze reszelt parmezán
Elkészítés:
- Egy közepes méretű edénybe tölts vizet (nagyjából a feléig), enyhén sózd, majd forrald fel. 2 percre dobd bele a brokkolikat, majd szedd ki és hagyd megszáradni őket.
- Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Dobd rá a hagymákat és a paprikát, és 2-3 percig süsd, amíg a hagyma üvegessé nem válik. Ezután add hozzá a paradicsomot, a borsót, a kaliforniai paprikát. Sózd, borsozd, és 3-4 percig süsd, hogy megpuhuljon a paprika.
- Dobd a serpenyőbe a cukkinitésztát, a répacsíkokat, a petrezselymet és a citromlevet, és forgasd alaposan össze a zöldségekkel. A cukkininek 2-3 perc elég, hogy al dentére puhuljon.
- Végül keverd az ételhez a brokkolit és a parmezánt. Tálalás előtt szórj a tetejére egy kis parmezánt. Jó étvágyat hozzá!