A tökéletes brunch-kaja: kecskesajtos-spenótos édesburgonyaquiche

nlc | 2017. Május 30.
Nem lehet mindig joghurtot és zabkását reggelizni! Mutatunk egy isteni quiche-t, ami megváltoztatja a reggeliről alkotott fogalmad.

 A smoothie-t és a zabkását hagyjuk meg a rohanós hétköznapokra, a hétvégét viszont bátran köszöntsük egy igazán kraftos reggelivel! Itt van mindjárt ez az édesburgonya-alapú, kecskesajtos-spenótos quiche, ami tökéletes egy reggeli brunch-ra, de akár egy könnyű ebédre is.

Kecskesajtos-spenótos édesburgonyaquiche

Hozzávalók:

8-10 főre

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Az édesburgonyát héjastul tedd be 1 percre a mikróba. Ha kihűlt, vágd le a végeit, hámozd meg, majd szeld egészen vékony szeletekre. Sózd, borsozd, locsold meg egy kis olívaolajjal, majd rendezd el egy kör alakú forma aljában a szeleteket. 20-25 percre tedd be a sütőbe.
  3. A tojásokat sóval és borssal verd fel, majd öntsd hozzá a tejet, add hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsomot, és így verd tovább. 
  4. A bébispenótot aprítsd fel, és szórd az édesburgonyás alapra. Erre öntsd a tojásos krémet, majd szórd meg az egészet kecskesajttal! 30 percig süsd.
  5. Mielőtt felvágnád, legalább 10 percig hagyd hűlni. Jó étvágyat hozzá!

Goodful

Exit mobile version