Ezért az epres sütiért érdemes bekapcsolni a sütőt!

nlc | 2017. Június 04.
Ebben a nagy melegben nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt, de van, amiért érdemes. Ez az epres-rebarbarás süti egyértelműen az a kategória!

 

Hozzávalók 20–22 cm átmérőjű formához:  

A töltelékhez: 

A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral, sóval, morzsoljuk el a vajjal, majd a tojást és a vizet hozzáadva kezdjük gyúrni. A morzsás állagú tésztából tegyünk félre 1/3 részt. A maradék tésztát gyúrjuk össze, tegyük hűtőszekrénybe pihenni 30 percre. A sütőt melegítsük elő 200  ̊C-ra. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, emeljük át a piteformába. A töltelékhez a hámozott, darabolt epret és rebarbarát forgassuk meg a fahéjjal kevert porcukorban. Oszlassuk el a tésztán. Keverjük el a tojásokat a tejszínnel, öntsük a tortára. A torta tetejét szórjuk be egyenletesen a maradék morzsás tésztával. 25-30 perc alatt süssük készre.

 

Exit mobile version