11 szuper nyári reggeli, amivel jól indul a napod

nlc | 2017. Június 06.
Reggelit kihagyni? Soha! Az egyik legfontosabb étkezés, ezért még akkor sem szabad lemondani róla, ha nem sok időnk van a nagy rohanásban. Még szerencse, hogy erre az esetre is vannak szuper gyors reggelik a gyűjteményünkben.

Ilyenkor nyáron nincs nehéz dolgunk a reggelikkel: a friss gyümölcsökből pillanatok alatt készíthetünk egy jó turmixot, vagy trendi smoothie bowlt, de a zabkása is sokkal finomabb lesz, ha egy kis friss eper, málna vagy áfonya kerül a tetejére. Hoztunk is 11 receptet,édeset és sósat, egészségeset és kevésbé egészségeset, időigényes és gyors receptet is, hogy legyen miből válogatni a júniusi reggeleken.

Gyors epres reggeli

Hozzávalók 4 kisebb adaghoz:

Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és feldaraboljuk. Botmixerrel turmixoljuk, majd az így kapott eperpüréből kb. 10-12 dkg-ot a mézzel elkevert natúr joghurthoz keverünk.

1,5-2 dl-es poharakat készítünk elő és összeállítjuk a desszerteket: A poharak aljába kukoricapelyhet szórunk, erre adagoljuk az epres joghurtot, majd újabb adag kukoricapehely következik, amire egy kis réteg eperpürét kanalazunk. A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával és pár db kukoricapehellyel.

 

 Kókuszos chiapuding

Hozzávalók:

Keverd össze a hozzávalókat egy zárható edényben. Tedd hűtőbe egész éjszakára. Fogyaszd reggelire, ízlés szerint megkínálva gyümölcsökkel, magokkal!

 

Bazsalikomos eperturmix 

Hozzávalók:

Az epret a bazsalikommal összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a banánokat, illetve a bazsalikomot. Poharakban kínáljuk.

 

Zöld turmix

 

Hozzávalók:

Az alapanyagokat egy tálba mérjük, és botmixerrel turmixoljuk.

 

Klasszikus gofri házilag

 
 

Hozzávalók:

A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet és a reszelt citromhéjat, és összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és csomómentesre keverjük. Gofrisütőben kisütjük. Friss tejszínhabbal és gyümölcsökkel megpakolva tálaljuk.

 

Csupa csokis amerikai palacsinta

 

 Hozzávalók:

A cukorból 40 grammnyit keverj el a két tojássárgájával, majd önts hozzá 35 cl tejet. Ehhez forgasd hozzá a tojásfehérjehabot, majd a vajat és a vaníliát. A lisztet és a kakaót szitáld át egy tálba, add hozzájuk a sütőport. Erre öntsd rá a tojásos-cukros-tejes keveréket. Kézi habverővel keverd simára. Keverd el a tésztában az apróra vágott csokit is, majd tedd félre 15-20 percre. A tejszínt forrald fel egy lábosban, majd öntsd egy tálban a csokichipsre. Keverd simára. Vedd újra elő a tésztát és kezdd el kisütni serpenyőben a palacsintákat, körülbelül 1 centi vastagra. A kész palacsintákat pakold egymásra, locsold meg a csokiöntettel, majd szórd meg málnával. Jó étvágyat!

 

Görög saláta rántotta

Hozzávalók:

A lila hagymát meghámozzuk és cikkekre vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk (koktélparadicsom esetén csak félbevágjuk). A tojásokat pici sóval felverjük egy tálban. Az olívaolajat felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, rádobjuk a hagymacikkeket és 4-5 percig sütjük, míg a széle barnulni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és az olívabogyót is és 2-3 percig sütjük. Beleöntjük a felvert tojást és megsütjük – annyira, amennyire a rántottát szoktuk – ízlés szerint, ki hogy szereti. A végén belemorzsoljuk a fetát is, és így tálaljuk friss kenyérrel.

 

Diós–gyümölcsös zabkása

Hozzávalók 2 adaghoz:

(1 bögre most 2 dl)

Extra feltétként tehetünk még rá:

Öntsük a zabpelyhet, a mandulatejet és a vizet egy lábasba, és melegítsük. Fakanállal vagy kézi habverővel addig keverjük a masszát, ameddig kicsit össze nem sűrűsödik és “rottyan” egyet. A kész kását tegyük két kisebb tálba és tegyük rá az erdei gyümölcsöket, a diót és a tetszőleges extra feltéteket.

 

Gyümölcsös joghurt – fagyi módra

 

Hozzávalók:

Főzzük fel az epret cukorral, míg szirupos, krémes masszát nem kapunk belőle (eperdarabok maradhatnak benne). Keverjük össze a joghurtot, a tejet és a mézet – ha nem találjuk elég krémesnek az állagát, adjunk hozzá még több tejet! Vegyük ki a joghurtos krém negyedét, és keverjük össze a granolával! Készítsük elő a jégkrémes formákat, és töltsünk az aljára egy keveset a joghurtos masszából! Rétegezzük rá a granolát aztán az epret és folytassuk ebben a sorrendben, míg a forma tetejére nem érünk. Helyezzük el a pálcikákat, és legalább 6 órán keresztül fagyasszuk!

 

Citromos chiamagos muffin

Hozzávalók: 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és tegyünk muffinhoz való papírokat egy 8 darabos muffinformába! Egy nagyobb tálban szitáljuk össze a lisztet, sütőport és sót, majd tegyük félre! Egy másik tálban keverjük össze az olívaolajat, cukrot és joghurtot, majd adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját és végül a tojást is! A száraz keveréket lassan forgassuk a nedves alapanyagokhoz, míg egyenletes masszát nem kapunk! Végül adjuk a tésztához a chiamagot is! Töltsük meg a formákat úgy 3/4-ig, és 15-20 perc alatt süssük készre a muffinokat!

 

Áfonyás amerikai palacsinta

Hozzávalók:

A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojást felhabosítjuk a cukorral, majd felhígítjuk a tejjel és az olvasztott vajjal, ezt követően elkeverjük a sütőporos liszttel. Serpenyőben közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Sülés közben a tésztájába is dobhatunk áfonyákat is. Hagyományosan juharsziruppal vagy lekvárral fogyaszthatjuk.

 

Exit mobile version