Tökéletes nyári gyors vacsora: bruschetta

nlc | 2017. Június 10.
A bruschetta egy igazi aduász a nyári estékre: könnyen, gyorsan elkészíthető, finom, és nagyon jó kísérője az esti kedvenc rozéfröccsünknek. Három ízvariációt hoztunk, de rengeteg egyéb feltéttel is készülhet.
Tökéletes nyári gyors vacsora: bruschetta

Hozzávalók mindegyikhez: 

A tonhalas-uborkáshoz: 

A klasszikus paradicsomoshoz: 

A baboshoz: 

A szeletelt bagetteket serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg, dörzsöljük be fokhagymával. A tonhalashoz a tonhalat csepegtessük le, keverjük el az apróra kockázott uborkával, az aprított olívabogyóval, az olívaolajjal, a vágott petrezselyemmel és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk. A paradicsomoshoz a paradicsomokat negyedeljük, keverjük el olívaolajjal, aprított bazsalikommal, enyhén sózzuk. A baboshoz a babot csepegtessük le, keverjük el a zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal, a vágott vagy morzsolt zsályával. Kenjük meg a pirított bagettet a különböző feltétekkel.

 

Exit mobile version