Veszélybe sodorhatja a croissant-piacot a vajhiány Franciaországban

nlc | 2017. Június 23.
Drasztikusan emelkedett a vaj ára Franciaországban, így könnyen lehet, hogy a jövőben kevesebb croissant is készül majd. Mon Dieu!

Bár a croissant osztrák gyökerekkel rendelkezik, mégis mindenkinek Franciaország jut róla eszébe, és fordítva. Ám az országban fellépő vajhiány miatt lehet, hogy ezentúl kevesebb croissant-t találni majd a pékségek polcain.

 A vaj e péksütemények hozzávalóinak 25%-át teszi ki, ám az elmúlt időszakban 92%-kal emelkedett az ára. Matthieu Labbé, a francia pékek szövetségének tagja épp ezért drasztikus kijelentést tett: “Attól félünk, hogy a következő hónapokban nem fogunk találni vajat megfizethető áron, és ez esetben be kell szüntetnünk a gyártást. A legjobb eset, hogy a vevőknek többet fizetnünk a pékáruárt. A legrosszabb, hogy egyáltalán nem jutunk majd vajhoz.”

 thekitchn

Exit mobile version