A rózsa örök inspirációként szolgál a desszertek világában. Nem meglepő, hogy az eperrel is remek párost alkot: a kettejük találkozásából csodás tortadísz vagy esküvői asztaldekoráció születhet, amelyet mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Most lépésről lépésre ellesheted, hogyan formálhatod rózsa alakúra az eperszemeket!
- Mosd meg és töröld szárazra az epret, majd a tetejétől indulva szúrd át óvatosan egy hurkapálcikával, így könnyebb lesz vele dolgozni.
- Az első szirmot nagyjából az eper közepétől felfelé vágd be. Fordíts az epren egy negyedet, és vágj be még egy szirmot. Összesen 4 külső szirmot készíts, majd kezdj el befelé haladni ugyanezzel a technikával.
- Végül a középső szirom tetejéből csippents le egy kicsit, hogy megkapd a rózsaformát. Most már a pálcikát is eltávolíthatod, vagy lecserélheted egy dekoratív, rózsaszárra emlékeztető darabra.
- Az elkészült eperrózsát sütemények tetejére is teheted.