Az avokádómániások bolondulni fognak ezért a nem mindennapi receptért, bár ha őszinték akarunk lenni, ebben a receptben nem az avokádó, hanem a különleges, savanyított retek a sztár! Tényleg érdemes pepecselni kicsit ezzel a feltéttel – szuperül fog állni az avokádókrémes, citrusos frissességének.
Hozzávalók:
A retekhez:
- 1/4 csésze almaecet
- 1/4 csésze víz
- 1 ek. cukor
- 1 tk. só
- 1 tk. mustármag
- 5 szem szegfűbors
- 5 egész feketebors
- 6-7 retek megtisztítva és vékony szeletekre vágva
A leveshez:
- 4 érett avokádó
- 2 csésze joghurt
- 1 uborka felkockázva
- 1/2 lime leve
- 2 csésze víz
- 2 újhagyma felkarikázva
- só és bors
Elkészítés:
1. A retekhez: a felszeletelt retken kívül minden hozzávalót melegítsünk össze egy serpenyőben. Várjuk meg, amíg a cukor is felolvad. A felszeletelt retkeket tegyük egy üvegbe, és öntsük le a kicsit már kihűlt folyadékkal. Hűtőben tároljuk felhasználásig!
2. A leveshez: az avokádókat, a joghurot, a lime levét, és az uborkát pürésítsük össze robotgépben. Adagoljuk hozzá a vizet, amíg megfelelő állagot kapunk.
3. A levest öntsük egy tálba, és szórjuk meg gazdagon a karikára vágott újhagymával. A savanyított retekkel tálaljuk!