Két isteni nyári süti

nlc | 2017. Július 15.
Egész héten erre vártunk, most végre jöhetnek a legfinomabb házi sütik! Meggyes és sárgabarackos finomságokkal készültünk!

 

Könnyű barackos sütemény

Kísérlet No2. – avagy hogyan süssünk ugyanolyan kevert sütit, mint nagymama, az általa lediktált receptből!? Sehooogy. Lehetetlen. Nagyon finom lesz, mennyei tényleg, de ugyanolyan sose.

Az első variációhoz képest emeltem a natúr joghurt mennyiségén, hogy még puhább legyen a tészta. Isteni lett. Egyre jobb! Sárgabarackkal pedig hát.. eszméletlen finom.

A barackot kis cukorral és fahéjjal tűzálló lábasban karamellizáltam és ribizlit is szórtam a tészta tetejére, ami fanyarságával tökéletesen kiegészíti az édes, már-már lekvárszerűen krémes barackot a kisült sütiben.

Plusz annyi a trükk benne, hogy a kollégám házi tejből isteni joghurtot készített nekem. Na ez került a sütibe, vagyis csak egy része, mert a többit befaltam.

Hozzávalók 25×32 cm-es magas peremű tepsihez:

Tetejére /500 g gyümölcs/

A recept a Levendula lány blogján folytatódik.

 

Ötperces vajas-meggyes piskóta

Anyukám változtatott a jól bevált joghurtos piskótáján, ezúttal vajjal készítette, tejföllel és más arányokkal dolgozott. A végeredmény egy nagyon finom puha tészta lett, a legjobb, amit eddig meggyel kóstoltam. Így született meg az ötperces előkészületet igénylő receptpaletta legújabb darabja.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 

Hozzávalók:

A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.

 

Exit mobile version