Ebben a melegben csak és kizárólag könnyű ételek jöhetnek számításba, és még akkor is érdemes lehet a zöldséges fogások mellett dönteni, ha éppen lehetőségünk nyílik egy kis balatoni grillezésre. Az alábbi recept szuper egészséges, hiszen avokádó és quinoa is van benne, és garantáltan nem marad utána kellemetlen teltségérzet!
Hozzávalók:
A zöldséges quinoához:
- 1 csésze quinoa átmosva és lecsöpögtetve
- 4 szál újhagyma felkarikázva
- egy kisebb uborka fele felkockázva
- 4 paradicsom apróra vágva
- 50 gramm morzsolt édeskukorica
- 1 marék friss petrezselyem
- 1 marék friss koriander
- 1 citrom leve
- 1-2 evőkanál olívaolaj
Az avokádóhoz:
- 12 nagyobb avokádó
- 1 lime leve
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
1. A quinoát főzzük meg az előírás szerint, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a zöldségeket és a friss zöld fűszereket, adjuk hozzá a citromot és az olívaolajat, majd tegyük félre.
2. Az avokádókat vágjuk félbe, magozzuk ki, de ne hámozzuk meg őket! Locsoljuk meg őket egy kevés citromlével és olívaolajjal. A legjobb, ha faszénen grillezzük az avokádókat, de otthon is megsüthetjük őket.
3. A sült avokádókba töltsük bele a zöldséges quinoát.