Íme, egy isteni kaja, amit akár a nyaralóban is elkészíthetsz vacsorára, a nyár kedvenceiből: friss paradicsomból és kukoricából!
Paradicsomos-kukoricás fordított torta
Hozzávalók:
- 1 kg koktélparadicsom, felekbe vágva
- 1 és 1/4 csésze kukoricadara
- 3/4 csésze liszt
- 1 ek. cukor
- 2 tk. sütőpor
- fél tk. szódabikarbóna
- 1 tk. só
- egy csipet frissen őrölt bors
- 2 tojás
- 1 csésze író
- 6 ek. vaj
- 1 csészényi friss kukoricaszem
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy kör alakú sütőformát bélelj ki sütőpapírral, amit nagyon vékonyan meg is olajozhatsz.
- A paradicsomokat helyezd el körkörösen, a belsejükkel lefelé a sütőformában.
- Keverd össze a kukoricadarát, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a cukrot.
- Egy másik tálban verd fel a tojásokat az író és a vaj hozzáadásával, majd öntsd az egészet a száraz hozzávalókra. Keverd össze alaposan, aztán forgasd bele a kukoricát is.
- A tésztát öntsd egyenletesen a paradicsomra, majd 20-25 percre tedd be a sütőbe.
- Minimum 10 percet hagyd hűlni, mielőtt felvágnád. Jó étvágyat hozzá!