Kihagyhatatlan kókuszos sütik

nlc | 2017. Augusztus 13.
Végre hétvége, végre van egy kis időnk sütni. Nem is vesztegetjük az időt, 3 isteni finom kókuszos süti receptjét ajánljuk ma a kókuszrajongóknak.

A klasszikus kókuszgolyót és kókuszkockát most néhány újabb kókuszos recepttel cseréljük le. Isteni finom golyók, egy csokis aprósütemény és egy gyönyörű torta a mai szuperkókuszos sütiválaszték, és erős a kísértés, hogy készítsünk egy klasszikus kókuszos házi Bountyt is.

Kókuszos-fehér csokis golyók

Hozzávalók:

A tejszínt alacsony hőfokon forrald fel, majd tördeld bele a fehér csokit. Keverd csomómentesre, és tedd félre hűlni. Amikor már langyos a massza, robotgéppel dolgozd könnyű, krémes állagúra.
Szórd bele a kókuszreszeléket, add hozzá a darált babapiskótát és a kardamomot. Keverd el, és tedd a mélyhűtőbe fél órára. Amikor gyúrható állagúra dermedt, formázz belőle diónyi golyókat, és hempergesd meg a kókuszreszelékben vagy a szeletelt mandulában.

Citromos-kókuszos torta

 

Hozzávalók:

A krémhez:

A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a joghurtot, a citromlevet és a citrom héját, és kikeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, kókuszreszelék), majd a két tál tartalmát összekeverjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztát a tortaformába öntjük, és sütőbe toljuk 30-35 percre.

Tűpróbával teszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk. Ha a sütemény teljesen kihűlt, elkészítjük a krémet: a krémsajtot kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a citrom levével, a habtejszínt pedig kemény habbá verjük. A két tál tartalmát összekeverjük és a legvégén hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. A süteményt félbevágjuk, tortatálra helyezzük az alsó lapot, egyenletesen elkenjük rajta a krém felét, majd ráhelyezzük a felső lapot, majd annak a tetején elkenjük a maradék krémet. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Kókuszos-csokis falatok

Hozzávalók:

A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd a tojássárgáját hozzáadva tovább habosítjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és az 5 dkg kókuszreszelékkel, majd jól összedolgozzuk a vajas résszel. A masszát sima csöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire csepp alakokat nyomunk belőle. 180 C fokos sütőben 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Gőz felett teljesen megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd egyenként félig kimártjuk benne a kisült kókuszos cseppeket. A csokoládés részt megszórjuk a 3-4 dkg kókuszreszelékkel, és hideg helyre tesszük.

Nagyjából 30 darab lesz belőle.

Még több kókuszos recept:

Exit mobile version