Egyszerű, de látványos mini pekándiós piték

nlc | 2017. Augusztus 15.
Egyszerű, előre elkészíthető, látványos falatkák, amik még egy ünnepi alkalomra is tökéletesen megfelelhetnek!

Érdemes pekándiós desszertekkel kísérletezni, ugyanis ezzel sokkal különlegesebb ízeket érhetünk el, mint a hagyományos diós, esetleg mogyorós édességekkel. A pekándiós pite az Egyesült Államokban klasszikus délies desszert, és kimondottan jólesik kicsit hűvösebb időben, ősszel vagy télen fogyasztani!

Persze akár most is kipróbálhatjuk – olyan egyszerű, hogy igazán nem lesz nagy fáradság!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra!

2. Nyújtsuk ki a leveles tésztát, és egy formával szúrjunk kis karikákat belőle – olyanokat, amiket bele tudunk nyomkodni utána egy muffinformába (de ügyeljünk rá, hogy a tésztának fala is legyen)! Ha beletettük a formába, tegyük az egészet a hűtőbe!

3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a kukoricaszirupot, barnacukrot, a vajat, a tojást és a vaníliaaromát, majd adjuk hozzá a pekándiót is! 

4. A tölteléket osszuk el egyenletesen a tésztakosárkákban (nagyjából 1-1 evőkanál kerüljön mindegyikbe). Süssük a pitéket 25 percig, míg a töltelék megszilárdul, majd hagyjuk hűlni nagyjából 10 percig.

 

LiveWellBakeOften

Exit mobile version