Érdemes pekándiós desszertekkel kísérletezni, ugyanis ezzel sokkal különlegesebb ízeket érhetünk el, mint a hagyományos diós, esetleg mogyorós édességekkel. A pekándiós pite az Egyesült Államokban klasszikus délies desszert, és kimondottan jólesik kicsit hűvösebb időben, ősszel vagy télen fogyasztani!
Persze akár most is kipróbálhatjuk – olyan egyszerű, hogy igazán nem lesz nagy fáradság!
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1/3 csésze kukoricaszirup
- 1/4 csésze barnacukor
- 1 és 1/2 ek. sózatlan vaj
- 1 tojás enyhén felverve
- 1/2 tk. vaníliaaroma
- 1/2 csésze durvára vágott pekándió
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra!
2. Nyújtsuk ki a leveles tésztát, és egy formával szúrjunk kis karikákat belőle – olyanokat, amiket bele tudunk nyomkodni utána egy muffinformába (de ügyeljünk rá, hogy a tésztának fala is legyen)! Ha beletettük a formába, tegyük az egészet a hűtőbe!
3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a kukoricaszirupot, barnacukrot, a vajat, a tojást és a vaníliaaromát, majd adjuk hozzá a pekándiót is!
4. A tölteléket osszuk el egyenletesen a tésztakosárkákban (nagyjából 1-1 evőkanál kerüljön mindegyikbe). Süssük a pitéket 25 percig, míg a töltelék megszilárdul, majd hagyjuk hűlni nagyjából 10 percig.