Őszibarackos sajttortácska, a legfinomabb nyári desszert

nlc | 2017. Augusztus 15.
A sajttorta, vagy eredeti nevén cheesecake, majdnem olyan, mint a tiramisu. Az egész világon méltán népszerű, s bárki bátran nekiállhat, hiszen kevés alapanyagból egy igazán fantasztikus dolgot lehet varázsolni.

Vannak a tipikus, nemzetekre oly jellemző sütemények, édességek: olaszoknál a tiramisu, németeknél a Feketeerdő torta, törököknél a baklava. Ha Amerikára, és főleg New Yorkra gondolunk, akkor mindenkinek legelsőre a cheesecake, a sajttorta ugrik be. Azt nem tudjuk, hogy a New York-iak ténylegesen mennyi sajttortát esznek, de az biztos, hogy világviszonylatban az egyik legnépszerűbb édesség.

Sajttorta variációk

Mivel ennyire népszerű és könnyen elkészíthető, mindenki megpróbálkozik egy kicsit megvariálni, hogy a saját ízlésére formálja a sajttortát. A gyümölcsös, citrusos, habkönnyű verzióktól eljuthatunk egészen a másik végletig, mikor a sajttortát csokival és mogyoróvajjal turbózzuk, amiből már egy szelet is a mennyekbe röpít. Készíthetjük sütőben, de léteznek sütés nélküli sajttortareceptek is, egy biztos: mielőtt felvágnánk, legjobb, ha pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.

Őszibarackos sajttortácska hozzávalói

Az alaphoz:

Töltelékhez:

Díszítéshez:

Az őszibarackos sajttorta elkészítése

Exit mobile version