Édesburgonyás egytál reggelire

nlc | 2017. Október 17.
A vércukorszintedet alacsonyan tartja, ellát energiával, és még C-vitaminban is gazdag. Ennyi indok éppen elég, hogy reggelire is minél gyakrabban fogyassz édesburgonyát!

A tökéletes reggeliként általában a zabkását emlegetik, hiszen gazdag lassan felszívódó szénhidrátokban, és sokáig ellát energiával. Ez ugyanakkor mind igaz az isteni finom édesburgonyára is, amire lehet, hogy eddig eszedbe sem jutott potenciális reggeliként gondolni! Pedig érdemes: a már említett jótékony hatásai mellett a vércukorszintet is stabilizálja, és tele van C-vitaminnal, valamint béta-karotinnal. Jöjjön egy szuper tipp, hogyan készíts az édesburgonyából gazdag reggelit!

Édesburgonyás reggeli egytál

Hozzávalók:

2-4 adaghoz

Elkészítés:

  1. A megmosott édesburgonyát vágd fel apró kockákra, anélkül, hogy meghámoznád.
  2. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, dobd bele az édesburgonyát és kapcsolj alatta közepes lángra. Hagyd fedő alatt puhulni,10 percig.
  3. Amíg a burgonya puhul, vágd fel apróra a hagymákat, majd dobd bele a serpenyőbe.
  4. Aprítsd fel a paprikákat és a hagymát is, és szórd őket a többi zöldséghez. Add hozzá a rozmaringot is. Keverd össze, majd fedő alatt hagyd állni 5 percig, hogy összeérjenek az ízek, és megpuhuljon az édesburgonya.
  5. A serpenyőben csinálj négy szabad helyet a zöldségek között, és ezekbe a lyukakba üsd bele a tojásokat. Fedd le újból, és hagyd még 3-5 percig sülni. Jó étvágyat!

Goodful

Exit mobile version