Gasztro

Egészséges reggeli: pirítós édesburgonyából

Az édesburgonyából készült pirítós nemcsak gluténmentes, hanem isteni finom is, kerülhet rá édes mogyoróvaj, friss lazac vagy az örök kedvenc avokádó is – mindenhogy fantasztikus lesz!

Mielőtt valaki kiborulna, hogy édesburgonyából kell kenyeret sütni, gyorsan leszögezzük: még véletlenül sem, az édesburgonya tulajdonképpen maga a kenyér – egy szelet egészséges, gluténmentes édeskrumpli, ami talán még jobb alapja lehet az isteni feltéteknek, mint a kenyér.

A dolog tényleg pofonegyszerű: egy nagyobb édesburgonyát vágjuk körülbelül egy centi vastag szeletekre, aztán egyszerűen dobjuk a kenyérpirítóba! Mindenki pirítója más, a lényeg, hogy a “pirítósunk” kívül ropogós, belül puha legyen, ehhez pedig lehet, hogy jó pár alkalommal vissza kell tennünk a szeleteket a gépbe.

A kész pirítósokra aztán halmozzuk rá kedvenc feltétünket, legyen az avokádó, banán, mogyoróvaj, friss lazac vagy egyszerűen egy kis paradicsom.

Ebben a videóban vannak szuper ötletek, és még az elkészítés is részletesen be van mutatva:

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top