Készíts sütés nélküli, gluténmentes, rózsaszirmos brownie-t, nem fogod megbánni

nlc | 2017. Október 19.
Elképesztően finom és egyszerű brownie receptjére találtunk.

Az hagyján, hogy nem kell sütni, de emellett vegán és gluténmentes is az alábbi brownie, így akinek van egy kis ideje, mindenképpen készítse el ezt a mennyei édességet.

Hozzávalók (4 főre)

2⅓ csésze kimagozott datolya

1 ¼ csésze mandula

⅓ csésze kakaópor

2 tk. tiszta vanília kivonat

¼ tk. finom tengeri só

1 csésze szárított cseresznye

1 csésze apróra vágott makadámdió

A süti tetejére

¼ csésze kakaópor

¼ csésze juharszirup

2 evőkanál olvasztott kókuszolaj

friss vagy szárított rózsaszirmok

Tedd egy aprítóba a datolyákat, a mandulákat, a kakaóport, 1 evőkanál vizet, a vanília kivonatot és sót, és keverd teljesen simára. Tedd a keveréket egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe és egyenletesen oszlasd el. Szórd meg a cseresznyékkel és a makadámdióval a masszát, és óvatosan nyomkodd bele őket.

A brownie tetejéhez keverd össze a kakaóport a juharsziruppal és a kókuszolajjal. Öntsd rá az egészet az alapra és egyenletes oszlasd el rajta, végül díszítsd rózsaszirmokkal. Ha kész, tedd a serpenyőt a hűtőszekrénybe és legalább 2 órán át hagyd hűlni. Bár elevileg hűtőben egy hétig is eláll a süti, frissen finomabb.

PureWow

Exit mobile version