Ha vendégeket vársz, vagy te mész látogatóba, tökéletes választás lehet a sütőtökkel töltött batyu. Eláll, nem folyik, és mennyei íze van. Mutatjuk, hogy készítsd el!
Hozzávalók (16 darabhoz)
540 gramm mélyhűtött (linzer)tészta
400 gramm sütőtökpüré
50 gramm nádcukor
110 gramm barna cukor
2 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. őrölt gyömbér
1/2 tk. őrölt szegfűszeg
2 nagy tojás
A tésztára kent krémhez
1 nagy tojásfehérje
125 gramm porcukor
1/2 tk. őrölt fahéj
3 ek. tejszín
1/2 tk. tiszta vaníliakivonat
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Válaszd szét a mélyhűtött tésztát kis darabokra, és enyhén lisztezett felületen alakítsd körülbelül 0,6 cm vastagságú kör formákba. Tedd hűtőbe őket, míg a tölteléket készíted.
Egy közepes tálban keverd össze a tökpürét, a nádcukrot, a barna cukrot, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget és a tojásokat, míg teljesen sima krémet nem kapsz. A hűtőből kivett tészták közepére kanalazz egy kicsit krémből, majd a szegélyeket kicsit bevizezve, hajtsd a tészták egyik oldalát a másikra, hogy a krémet befedve félkört adjanak.
Egy kis tálban verd fel a tojásfehérjét 1 evőkanál vízzel. Minden tészta tetejét kend meg ecset segítségével egy kis a tojással, majd szórd meg egy kis barna cukorral. Süsd a tésztákat 17-20 percig vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Ha készen vannak, hagyd őket teljesen kihűlni. Közben egy közepes tálban keverd össze a porcukrot, a fahéjat, a tejszínt és a vanília kivonatot. Végül kend meg a krémmel a kihűlt tésztát és élvezd!