Hozzávalók egy 22 cm hosszúságú formához:
- 2 dl víz
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg háztartási keksz
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg dióbél
A dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük.
A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a kakaóport, és közepes lángon kevergetjük, míg a cukrok is teljesen elolvadnak.
Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a darált kekszet és darált diót, összekeverjük, majd beleszórjuk a durvára vágott diót és kis darabokra tördelt kekszet. Jól összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.
Folpackkal bélelünk ki egy 22 cm hosszúságú kb. 10-12 cm mély formát (vagy püspökkenyér formát), és ha kihűlt a massza, akkor belekanalazzuk, jól elegyengetjük a tetejét, ráhajtjuk a lelógó folpack széleket, majd hűtőbe tesszük néhány órára, vagy akár egy éjszakára.
A hűtési idő leteltével a folpack segítségével kiemeljük a megdermedt édességet, és szeletelve tálaljuk.