Tízezer kalóriás nutellás édességek

nlc | 2017. November 12.
Minden ősszel eljön ez a pillanat, amikor már kezdünk kicsit belefásulni a szürke hétköznapokba, és még az ünnepi készülődés lázában sem égünk – és ilyenkor jönnek jól a nutellás édességek. A hétköznapok persze nem lesznek kevésbé szürkék, de a hangulaton biztos dob egy kicsit pár falat finomság.

Láttunk már olyat is, aki szigorúan csak kanalazva eszi a Nutellát, és hallani sem akar arról, hogy alapanyagként tekintsünk rá (mármint a Nutellára),  és vannak olyanok is, akik még a hamburgert  és a kebabot is Nutellával eszik. Mi megállunk valahol félúton, és csak édességekben fogjuk használni a csokis mogyorókrémet, azokból viszont nem sajnáljuk. Készüljetek fel, hogy több tízezer kalóriát fogtok pillanatokon belül látni.  

Nutellamousse

Hozzávalók: 

Egy nagy tálban elektromos habverővel keverjük össze a Nutellát a krémsajttal és a porcukorral, amíg habos nem lesz. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a cukrot. A felvert krém harmadát keverjük a nutellás tálba, és egy spatulával óvatosan forgassuk össze. Adjunk hozzá még egy harmadot, azt is forgassuk bele, majd végül a megmaradt harmadik résszel is tegyünk ugyanígy. Halmozzuk a krémeket poharakba, és hűtsük őket 30-45 percig. Tálaljuk tejszínhabbal és mogyoródarabkákkal! 

Nutellás-oreós pite

Hozzávalók:

A pite „tésztájához” az Oreo kekszeket robotgépben apró darabokra őröljük, és 3-4 evőkanál olvasztott vajjal összekeverjük. Ezt a masszát aztán belenyomkodjuk egy piteforma aljába úgy, hogy a forma falaira is jusson belőle. A krémhez összedolgozzuk a Nutellát, a krémsajtot és a tejszínhabot, majd a krémes tölteléket beletöltjük a pitébe. Díszítésnek megkenhetjük mogyoróvajjal, vagy rakhatunk rá még több Oreo kekszet – és már kész is a mennyei édesség!

Nutellás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Keverjünk össze minden száraz hozzávalót. Verjük fel a tojásokat a tejszínnel, majd keverjük bele az olvasztott vajat. A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött 1 evőkanál tejjel. Az olvasztott csokoládét és a NUTELLA®-krémet adjuk a tojásos-tejszínes-vajas keverékhez. Alaposan dolgozzuk össze, majd keverjük hozzá a száraz hozzávalókat. A keverékkel töltsük háromnegyedig a muffinformákat vagy papírkapszlikat. A tetejükre szórjunk csokoládécseppeket, és süssük körülbelül 20 percig.

Nutella-torta

Hozzávalók:

Először a négy nagy tojást felverjük és óvatosan összeforgatjuk másfél üveg Nutellával, hogy sűrű krémet kapjunk belőle. A keverékbe fokozatosan adagolva belekeverjük a fél csésze lisztet is, míg egyenletes tésztát kapunk. Töltsük a tésztát kivajazott formába, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon nagyjából 35-45 percig sütjük, míg a közepe is épp megszilárdul. Ha kihűlt a tortánk, vonjuk be a maradék fél üveg Nutellával és szórjuk meg a mogyoróval Kész is az álomdesszert!

Duplán nutellás torta

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 db 18-cm-eshez):
A tésztához:

A nutellás krémhez – ez duplázható is:)

A tetejére:

A nutellás torta receptje a Csak a Puffin blogon folytatódik.

Nutellás forró csoki

Hozzávalók (egy adaghoz):

Egy kisebb serpenyőben összekeverjük a hozzávalókat, és közepes lángon felhevítjük őket. Egy csészébe öntjük a forró csokit, tejszínhabbal és csokireszelékkel tálaljuk.

Nutellás rágcsa

Hozzávalók:

Terítsd ki az egyik leveles tésztát, és kend el rajta a Nutellát. Szórd rá a csokichipset, majd borítsd be a második levél tésztával. Vágd 9 egyenlő, hosszúkás szeletre. A szeleteket egyesével csavard meg, a végüknél fogva, így létrehozva a formát. Kend meg a tetejüket tojással, majd 200 fokos sütőben süsd őket aranybarnára körülbelül 10 perc alatt. 

Nutellás sajttorta

Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):

A kekszes alaphoz:

A krémhez:

A tetejére:

A recept az Ízből tíz blogon folytatódik.

Nutellás blondie

Hozzávalók:

Vajazzunk ki egy kisebb sütőformát, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Egy robotgépben dolgozzuk össze az alapanyagokat a csokidarabok kivételével, míg egyenletes, krémes masszát nem kapunk! Végül keverjük a tésztába a csokidarabokat, aztán oszlassuk el az egészet a forma alján! Süssük 30 percig, majd vegyük ki hűlni – ne ijedjünk meg, ha félkésznek tűnik, csak kell neki egy kis idő, hogy összeálljon! Még jobb, ha egy estére a hűtőben hagyjuk – úgy sokkal masszívabb lesz!

Nutellás-kávés pohárkrém

Hozzávalók:

A recept az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.

Exit mobile version