Gazdaságos ünnepi sütik – szörppel is elkészítheted őket!

nlc | 2017. November 16.
Gondoltál már arra, hogy a sütemények készítéséhez szörpöt használj? Több okból is ajánljuk ezt a módszert: egyrészt a szörp jól érvényesíti a gyümölcsök ízét, másrészt pedig kifejezetten gazdaságos, ami az ünnepek idején nem éppen elhanyagolandó szempont!

Az ünnepekre nem árt beszerezni néhány üveg szörpöt is, hiszen ez jóval kiadósabb, mint a kész üdítő: egy üveg szörpből ugyanis akár 20 pohár finom frissítőt is készíthetsz. De nemcsak az ünnepi kiadásokat csökkentheted szörppel, hanem a süteményeid ízét is feldobhatod vele!

Narancsszelet

Szörppel ízletes gyümölcsszeletek készíthetők

 

Hozzávalók a tésztához

 

Hozzávalók a krémhez

 

Hozzávalók a tetejére

 

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal és a vízzel, hozzákeverjük a sütőporos kakaós réteslisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Előzőleg kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ne feledkezzünk meg a tűpróbáról! A margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük az összetört túrót. A kihűlt tésztánk tetejére kenjük az elkészített túrós krémet. A mázhoz a szörpös vízben sűrűre főzzük a pudingokat, majd amikor kihűlt a túrós krém, tetejére kenjük. Legalább 1-2 órát hagyjuk hűtőben állni, de másnapra lesz az igazi!

Kiwiszelet

 

A gyerekek kedvence lesz!

Hozzávalók a tésztához

 

Hozzávalók a töltelékhez

 

Hozzávalók a tetejére

 

A tészta elkészítése

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját és a cukrot alaposan kikeverjük, apránként hozzáadjuk a forró vizet, az olajat és a sütőporos lisztet. A felvert tojásfehérjéket óvatosan összekeverjük a lisztes tojássárgákkal. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelék elkészítése

A tejszínhabot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és kemény habbá verjük, majd a tejfölt egy tálban összekeverjük a felvert tejszínnel, és a kihűlt piskótára simítjuk.

A teteje elkészítése

400 ml vizet összekeverünk a cukorral, szörppel és az étkezési keményítővel, és sűrű pudingot főzünk belőle. A kiwit megpucoljuk, és karikákra vágjuk, majd rárakjuk a tejfölös krémre, és a langyos pudinggal leöntjük. Hideg helyre tesszük legalább 5 órára. Tálalás előtt felszeleteljük.

 

 

Fekete-erdő szelet

Sokkal egyszerűbb az elkészítése, mint hinnéd – és fantasztikus az íze!

Hozzávalók a piskótához

 

Hozzávalók a krémhez

 

Hozzávalók a tetejére

 

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük egy edénybe, feltesszük a tűzhelyre forrni. Közben a pudingport kikeverjük csomómentesre cukorral és 2 dl szörppel, majd a meggyléhez öntjük. Amikor már majdnem megsűrűsödött, beleöntjük a meggy valamennyi részét (csak pár szemet kell meghagyni a díszítéshez). A kész krémet a piskótára kenjük, a tetejére pedig ráhelyezzük a felvert tejszínhabot. Reszelt csokival és meggydarabkákkal díszíthetjük.

 

 

Tudtad, hogy Magyarországon a Pölöskei szörp kínálatában találod meg a legtöbb ízt? Így igazán könnyű egy kis csavart vinni a süteményekbe és a család minden tagja megtalálja az ízlésének legmegfelelőbbet!

A cikket a Pölöskei Italgyártó Kft. támogatta

 

Exit mobile version