Ezt a csokitortát neked is ki kell próbálnod!

nlc | 2017. November 18.
Ha jót akarsz, ezt a csokitortát tényleg kipróbálod. És ha egyszer kipróbálod, biztos, hogy örök kedvenc marad. Csokirajongóknak egyenesen kötelező!

Sokféle csokitortát kóstoltunk már, de ez volt eddig a legfinomabb. Talán még a Sacher-torta érhet a nyomába, de ez a süti talán még annál is jobb!

Hozzávalók az omlós tésztához:

Hozzávalók a csokikrémhez:

Hozzávalók a tetejére:

 

A tésztához a cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, a vajat kis kockákra vágjuk. Kézzel összemorzsoljuk a vajat a cukros-lisztes keverékkel, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 30 percre.

Ha letelt az idő, kakaóporral meghintett deszkán kinyújtjuk akkorára, amekkorával a sütőformánkat ki tudjuk bélelni úgy, hogy ne csak alja, hanem oldala is legyen. A tésztát a csatos tortaformába tesszük, lenyomkodjuk, villával alaposan megszurkáljuk, sütőpapírt helyezünk rá, majd pitesúlyt vagy szárazbabot öntünk rá – hogy ne emelkedjen meg –, és 180 fokon sütjük 10 percig, majd levesszük a súlyt és a sütőpapírt, és további kb. 10 percig sütjük.

Közben a töltelékhez a tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat, elkeverjük, és hozzáadjuk a kakaóport is. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, és mindezt a tojásos keverékhez adjuk. A tölteléket az elősütött tésztára öntjük, és 160 fokos sütőben sütjük kb. 45-55 percig.

Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd lecsatoljuk róla a tortaforma keretét, és apróra vágott étcsokoládéval megszórva tálaljuk.

A mennyiség 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 kisebb, 18 cm átmérőjű formához) elég.

Exit mobile version