Ez a fűszeres forró ital valahol a kakaó és a forró csokoládé között van: több, mint kakaó, mert van benne sok olvasztott csokoládé is, de mégsem teljesen forró csokoládé, mert van benne tej is.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 4 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 kisebb rúd fahéj
- 2-3 szelet narancshéj
- 2-3 db kardamom
Felforraljuk a tejet, és teatojásba beletesszük a fahéjrudakat, a kardamomot és a narancshéjat is. Ha felforrt, kivesszük a fűszereket, és beletesszük a csokoládét. Kevergetjük, míg elolvad, majd beleszórjuk a kakaóport és a vaníliás cukrot, és simára keverjük. Azonnal tálaljuk.