Elegáns és finom: isteni töltött hús, amit idén neked is ki kell próbálnod!

nlc | 2017. December 16.
Ha valamikor, akkor az ünnepek alatt igazán lehetőség van a sütés-főzésre. Ilyenkor különösen jól jön egy kis inspiráció, mert még a legjobb karácsonyi menü mellett is elfér néhány újdonság. Nálunk idén ez a töltött hús lesz az egyik kipróbálandó új recept!

Hozzávalók:

 

A hús elkészítéséhez:

Egy serpenyőben a vajon 10 percig dinszteljük a hagymát és a fokhagymát, amíg meg nem puhul. Belekeverjük a kockára vágott almát, és további 10 percig dinszteljük. Ezt követően félretesszük hűlni.

Egy keverőtálban összeöntjük és alaposan összekeverjük a darált sertéshúst, a májat, a zsemlemorzsát, a tojást, a hagymás keveréket, a szárított áfonyát, a fűszereket és a zöldfűszereket. Sóval és borssal gazdagon ízesítjük.

Kiterítjük a dagadót, megkenjük a dijoni mustárral, fűszerezzük, és hosszában végig a dagadó közepére helyezzük a tölteléket.

A töltelék köré tekerjük a disznóhúst, ügyelve arra, hogy a hús sehol ne fedje át önmagát. Zsineggel összekötjük, beolajozzuk és fűszerezzük, a bőrét megszurkáljuk, majd 160 °C fokos sütőben körülbelül 3 órán keresztül sütjük.

Szakácsfáklyával ropogósra piríthatjuk a bőrt a sütési idő leteltét követően.

 

A recept a Food Networkon futó „Ünnepi sütőbajnokság” című sorozatból származik. Aki még nem tudja, mivel kápráztassa el idén karácsonykor a családját vagy a vendégeket, még időben inspirálódhat a sorozatból! A műsor decemberben hétköznapokon 19 órától látható a csatornán. Kilenc cukrász osztja meg tudása legjavát, legyen szó akár forró téli italokról, nagymamánk konyháját idéző pitékről és kuglófról vagy épp mályvacukros desszertkülönlegességekről.

Exit mobile version