Hétvégi menü villámgyors receptekkel, mielőtt nekiállnál az ünnepi főzésmaratonnak

nlc | 2017. December 22.
Teljes ünnepi lázban égünk, ezért sokat nem akarunk időzni a hétvégi menüvel, nagyon gyorsan elkészíthető, de mégis tápláló recepteket hoztunk.

Gondolatban már a töltött káposzta és a halászlé készítésével vagyunk elfoglalva, de azért még addig is kell ennie valamit a családnak. Bonyolult, időigényes receptek helyett most kifejezetten olyan ételekből állítottuk össze a hétvégi menüt, amelyek tényleg nagyon gyorsan elkészülnek. De mindjárt látni fogjátok, hogy  vitamin és tápanyag is lesz bőven – igazi téli színes menü kerekedett a gyors receptekből, jól fog ez jönni még máskor is!

Almás narancsturmix

Hozzávalók:

Az alapanyagokat egy tálba mérjük, botmixerrel turmixoljuk, és már ihatjuk is!

 

Avokádókrémleves és sajtos bagett

Hozzávalók:

A feltéthez:

Turmixgépben keverjük krémesre a leves hozzávalóit, tegyük félre!
A sütőt melegítsük elő 220 fokra, a félbevágott bagettet kenjük meg vajjal és szórjuk meg a sajttal  10-15 perc alatt süssük aranybarnára!
A joghurtot keverjük össze a lime-mal! A levest tálaljuk hidegen a lime-os joghurttal a tetején, adjuk mellé a sajtos bagettet!

Forrás: PureWow

 

Fűszeres sült brokkoli baconös tejföllel


Hozzávalók:

A sütőt elmelegítem 220 fokra, közben egy keverőtálban összekeverem az olajat a fűszerekkel. A brokkolit beleborítom egy nejlonzacskóba, ráöntöm a fűszeres olajat, és alaposan összerázom. Sütőpapírral kibélelt tepsire borítom, a vágási felülettel lefelé fordítva. 18-20 perc alatt készre sütöm. A bacont felkockázom és egy serpenyőben ropogósra sütöm. Leitatom a zsírját, hagyom hűlni, majd összekeverem a tejföllel. 

Kivis-banános pohárkrém

Hozzávalók:

A gyümölcsöket felszeleteljük, a habtejszínt felverjük. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, és összeforgatjuk a tejszínhabbal. Összeállítjuk a desszertet: a poharakba egy adag krémet kanalazunk, rászórjuk a sütimorzsát, ezt pár szelet gyümölcs követi, majd ismét krém, és így tovább a pohár tetejéig. Azonnal tálalhatjuk! 

 

Édesburgonya tükörtojással

Hozzávalók:

A megmosott édesburgonyát vágd fel apró kockákra, anélkül, hogy meghámoznád. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, dobd bele az édesburgonyát és kapcsolj alatta közepes lángra. Hagyd fedő alatt puhulni,10 percig. Amíg a burgonya puhul, vágd fel apróra a hagymákat, majd dobd bele a serpenyőbe. Aprítsd fel a paprikákat és a hagymát is, és szórd őket a többi zöldséghez. Add hozzá a rozmaringot is. Keverd össze, majd fedő alatt hagyd állni 5 percig, hogy összeérjenek az ízek, és megpuhuljon az édesburgonya. A serpenyőben csinálj négy szabad helyet a zöldségek között, és ezekbe a lyukakba üsd bele a tojásokat. Fedd le újból, és hagyd még 3-5 percig sülni. Jó étvágyat!

Exit mobile version