Mikor, ha nem most? Két virslis recept szilveszterre

nlc | 2017. December 29.
Nincs szilveszter virsli nélkül! Hogy aztán salátába kerül, tojással sütve, vagy egyszerűen megfőzve esszük – az ízlés kérdése. Mi most két szuper virslis receptet hoztunk, amivel kicsit színesebbé lehet tenni a választékot.

Készülhet majonézes virslisaláta vagy virslivel töltött kelt tészta is szilveszterre, elvégre ilyenkor tényleg mindenki virslit eszik. Mi ebben az évben az alábbi recepteket fogjuk használni.

Virslinyalóka

Hozzávalók:

A leveles tésztát kinyújtjuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd csíkokra vágjuk és körbetekerjük a csíkokkal a virsliket. Tojással megkenjük, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Óvatosan beleszúrjuk a hurkapálcákat a tekercsekbe.

Sajtos hot dog

Hozzávalók 8 darabhoz:

A megfőtt virsliket tekerd a sajtszeletekbe, majd dugd a közepükbe a pálcikát. Tedd őket 20 percre fagyasztóba.

 Keverd össze alaposan egy nagy tálban a lisztet, a sót, a borsot, a sütőport, a tejet és a tojást, majd öntsd át egy hosszú pohárba.

Ebbe a pohárba mártsd bele a virslipálcákat, majd forró olajban süsd ki őket aranybarnára! Csepegtesd le róluk az olajat, és már eheted is ketchuppal, mustárral, majonézzel.

 

Exit mobile version