Aktuális

Receptek szilveszteri vendéglátóknak

Súlyosan téved, aki úgy véli, hogy a szilveszteri buli sikere az alkohol mennyiségén áll vagy bukik! Mindig eljön az a pont, amikor a vendégek az erkélyre rejtett kocsonyás tálakban kezdenek turkálni, és olyan éhesek lesznek, hogy még a bejgli maradékát is megennék...

Jöhetnek a vendégek!Tamás ezúttal abból indult ki, hogy egy jó szilveszteri buliban a házigazda is jól érezheti magát, vagyis, ha megfelelően zajlanak az előkészületek, akkor nem kell kétpercenként ugrania, hogy tortavillát hozzon, levest melegítsen, kenyeret vágjon a többieknek.

A receptek tehát nem is annyira összetételükben érdemelnek figyelmet, hanem, hogy is fogalmazzunk…. a kiszerelésükben. És mégsem pálcikára tűzött falatkák, vagy szendvicsek, ahogy azt megszoktuk.

Itt van például ez a finom, virslis-krumplis-majonézes saláta. Készítsünk belőle egy nagy adagot, aztán vegyünk egy hasonlóan nagy halom műanyag poharat – a kisebbik fajtából -, és kanalazzuk bele a salátát! Használhatjuk a saját, kisebb méretű poharainkat is. Ha nem sajnáljuk őket. És ha bízunk a vendégeink… józanságában. Aztán kicsit feldíszítjük a poharakban a salátát, rárakjuk őket egy nagy tálcára, és betesszük a hűtőbe. Az est egy pontján csak előkapjuk, és kész is!

Ugyanígy tehetünk a levessel is, azzal a különbséggel, hogy azt kár lenne hagyni kihűlni, vagyis amolyan vendégfogadó és melegítő célzattal vessük be őket még az est elején.

Az avokádókrémet a rákokkal ugyancsak kiadagolhatjuk, és mindenki akkor eszi meg, amikor megéhezik.

A desszertnél is nagyon jól mutat a bonbonalátétként ismert kis papír, amelyekbe beleporciózhatjuk az apróra, falatnyira vágott süteményt.

Boldog új évet, jó evést és jó ivást kívánunk!

Majonézes virslisaláta (40 perc)

Hozzávalók: 30 dkg héjában főtt burgonya, 2 pár virsli, 10 cm-es póréhagyma, kb. 15 dkg majonéz, fél csokor friss petrezselyem, tengeri só.

A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A virslit és a póréhagymát szintén vékony karikákra vágjuk. Az összes hozzávalót összekeverjük a majonézzel, a finomra vágott petrezselyemmel, és ízesítjük egy csipet sóval. Kis adagokban, egy-egy karika csemegeuborkával díszítve kínáljuk.

Jöhetnek a vendégek!


A Nők Lapja 53. számában két újabb ízletes sütőtök receptet
( Mákos süti szilvalekvárral, Csípős avokádókrém garnélával, Ázsiai gombaleves üvegtésztával ) találhattok!

 

Emese a reklámból: Kitiltották a középsikolából!Még több az e heti Nők Lapjából:

Emese a reklámból: Kitiltották a középsikolából! »
Lesz-e világvége 2012. december 21-én? »
Hétköznapi szexbalesetek »
Néző vagyok, ments ki innen! »
Pszichológusok a neten – A virtuális személyiségünket gyógyítják? » 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top