Két sós vendégváró falat a szilveszteri bulira

nlc | 2017. December 30.
Az év utolsó buliján is szükség lesz a sós sütikre. Hoztunk is egy szuper pogácsát és egy isteni sajtos stanglit, hogy legyen, amivel megágyaztok a pezsgőnek.

Sós sütire és kis falatkákra akkor is szükség van, ha nagy szilveszteri bulira készültök, és akkor is, ha otthon töltitek az év utolsó napját. A különféle sós és édes falatok között persze helye van a pogácsának és a stanglinak is. 

A tökéletes pogácsa

„Két extra hozzávaló teszi különlegessé: a házi tej pilléje és a 35%-os rum.

Megvan a tökéletes pogácsareceptem, ami eddig itt volt az orrom előtt. Nagymama és anya is ezt szokták sütni, ám eddig nem volt alkalmam velük együtt elkészíteni. Hiába volt meg a hozzávalók listája, a munkafolyamatot nem láttam, így nem tudtam elkészíteni, eltanulni. Most sikerült!

»Este begyúrom, másnap szaggatom« recept. Nagymama csak simán kinyújtja és kiszaggatja, anya pedig 3x hajtogatja. Szuper a végeredmény, akárhogy is készül! Tökéletes recept! Tényleg! 

Nagymama házi tejet tart otthon, ő a pilléjét teszi bele tejföl helyett.”

Hozzávalók kb 54 darabhoz:

A recept Levendulalány blogján folytatódik.

Sajtos stangli

„Szuper, mert nem kaparja a torkomat, nem kell 3 liter vizet meginni utána, ráadásul nem száraz, hanem jó kis puha, meg egyébként is: mi nem szuper, ami túrós?:)”

Hozzávalók:

A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik.

 

Exit mobile version