Elegáns és isteni finom: pezsgős süti

nlc | 2017. December 31.
Ha már úgyis feltankoltatok a kedvenc pezsgőből, bontsatok fel egyet gyorsan, és süssétek meg ezt az egyszerű, de elegáns pezsgős sütit.

Nincs szilveszter pezsgő nélkül, és ha ezt a sütit kipróbáljátok, akkor onnantól kezdve már pezsgős süti nélkül sem tudjátok elképzelni az év utolsó napját. 

Hozzávalók:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy kuglóf-sütőformát.

2. Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és sóval. Kikeverjük a vajat a cukrokkal, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét és a tojásokat is. Az így kapott masszához hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, összekeverjük, beleöntjük a pezsgőt, és elkeverjük.

3. A tésztát az előkészített formába öntjük, majd sütőbe toljuk, és kb. 50-55 percig sütjük. Ha pirul a teteje, teríthetünk rá egy alufóliát. Tűpróbával teszteljük, ha kész, megvárjuk, míg kihűl, és kifordítjuk a formából.

Exit mobile version