A szilveszteri pezsgős palacsinta hozzávalói
- 5 dl tej
- 25 dkg liszt
- 1,5 dl száraz pezsgő
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 ek olaj
- 1 tk sütőpor
- 1 tk reszelt narancshéj
- eperlekvár
- csipet só
Így készül
A szilveszteri pezsgős, eperlekváros palacsinta elkészítéséhez keverőtálba mérd ki a tejet. Robotgéppel sorrendben keverd el benne egyesével a tojásokat, a cukrot, az olajat, a sót, a lisztet, majd a sütőport, legvégén pedig a narancshéjat. A hagyományos palacsintatésztánál sűrűbb keveréket kell kapnod. Hagyd pihenni 15 percet, majd add hozzá a pezsgőt is. Ha szükséges, sűrítsd még kevés liszttel.
Forrósítsd fel a palacsintasütőt, és egyesével süsd meg a megszokotthoz képest kicsit vastagabb palacsintákat.
Az eperlekvárt melegítsd fel, de épphogy meleg legyen, semmiképp se forrjon föl. Locsold meg vele a csúsztatott palacsintákat. Tortaszerűen szeletelve kínáld.
Fotó: Pinterest