Nem tudsz majd ellenállni ennek a banánkenyérnek

nlc | 2018. Január 14.
A banánkenyér a téli sütik között az egyik legnagyobb kedvenc: egyszerű elkészíteni, alig kell hozzá pár alapanyag, és nagyon, de nagyon finom.

Mitől lesz még jobb a banánkenyér? Ha teszünk bele jó sok csokit. Így már a csokis sütik között is megállja a helyét.

Hozzávalók (6 főre)

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban keverd pépesre a banánokat, amíg egészen sima krém nem lesz. Add hozzá az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a vaníliát, a szódabikarbónát, a sót és a lisztet és keverd teljesen sima tésztává. Szórd meg végül a csokidarabokkal úgy, hogy a tésztában és a tetején is legyen belőle. Öntsd át az egészet egy kivajazott tepsibe, és tedd a sütőbe 50 percre. Bár valószínűleg  nehéz lesz megállni, hogy rögtön bele ne egyetek a banánkenyérbe, felszolgálás előtt hagyd teljesen kihűlni, és csak aztán ugorjatok rá.

Exit mobile version