Nincs kedved a nagy főzőcskéhez, de ennél valami finomat? A baconbe tekert krumplirózsát pont erre találták ki. Egyszerű, gyors és nagyon finom!
Hozzávalók (6 adag)
- 4 burgonya
- 3 cl olívaolaj
- 3 gramm fokhagymapor
- 1 gramm szárított kakukkfű
- 1 gramm szárított rozmaring
- 2 gramm fekete bors
- 5-6 gramm só
- 12 csík szalonna
- egy kis kakukkfű és reszelt sajt a tálaláshoz
Melegítsd elő a sütőt 200 ° C-ra.
Vékonyan szeleteld fel a burgonyát, és egy tálban elhelyezve, add hozzá az olívaolajat, a fokhagymaport, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a borsot és a sót, majd jól keverd össze az egészet.
Egy vágódeszkán helyezz egymásra két darab szalonnát függőlegesen, majd rakd rá a krumpliszeleteket végig. Ha kész, göngyöld fel a szalonnát, ügyelve arra, hogy a krumplik a helyükön maradjanak. Tedd be kiolajozott muffinformába az összeset, és süsd őket 20 percig. Végül szórd meg a burgonyák tetejét parmezánnal, és tedd vissza őket a sütőbe további 5-10 percre, hogy megolvadjon rajtuk a sajt.