Mit főzzek ma? Levest, forró levest

nlc szerk | 2018. Február 24.
Télen szinte nem is telik el úgy nap, hogy ne ennénk egy kis levest. Olyan jól átmelegít, hogy akár ebédre és vacsorára is szívesen kanalazgatjuk. Hoztunk is két szuper receptet a hétvégére..

Leves nélkül lehet élni, de nem érdemes. Egyetértünk? Ha ti is nagy levesesek vagytok, akkor próbáljátok ki ezt a két receptet is, megéri!

Joghurtos édesburgonya-krémleves

Joghurtos-fűszeres édesburgonya-krémleves (Fotó: Szatmári Feri)

Hozzávalók 2-3 adaghoz: 

A finomra aprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát és a gyömbért, fűszerezem a köménnyel, ráborítom a burgonyát, majd 1-2 percig kevergetve tovább pirítom. Hozzáöntöm az alaplevet, sózom, borsozom majd fedő alatt 12-14 perc alatt puhára főzöm. Ezalatt megpirítom a pisztáciát vagy bármilyen más magot, és durvára aprítom. A megfőtt levesalapot botmixerrel pürésítem, majd a narancs levével, reszelt héjával és a kikevert joghurttal dúsítom. Forralásig melegítem, ha kell sózom, borsozom, és friss korianderrel, pirított magvakkal tálalom.

Tárkonyos rizsleves

Tárkonyos rizsleves (Fotó: Vrábel Krisztina)

Hozzávalók 4 személyre: 

A felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a hámozott, felkockázott zöldségeket, a rizst, a zúzott fokhagymát, pároljuk 3-4 percet a keveréket, majd öntsük fel 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt. Főzzük puhára a zöldségeket. Kevés forró levessel keverjük el a tejfölt, keverjük fokozatosan a levesbe. Frissen facsart citromlével, és ha szükséges, még tárkonnyal ízesítsük.

Exit mobile version