A következő recept két tévhittel is leszámol a muffinokkal kapcsolatban: egy, hogy csak édesen finomak, kettő, hogy csak reggelire, esetleg uzsonnára vethetők be. Íme, egy szuper laktató, isteni ízekben bővelkedő sós verzió, melyet ebédre egy leves mellé vagy vacsorára egy kis salátával is gond nélkül el tudunk képzelni.
Édesburgonyás, parmezános muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 2 és fél csésze liszt
- 1 csésze reszelt parmezán
- 1 ek. sütőpor
- 1 tk. szárított kakukkfű
- fél tk. só
- 1 csésze reszelt édesburgonya
- 1 és 1/4 csésze tej
- fél csésze növényi olaj
- 1 nagy tojás
Elkészítés:
- A sütőt 190 fokra melegítsük elő, a muffinformákat pedig olajozzuk vagy vajazzuk ki.
- A liszthez adjuk hozzá a parmezán 3/4-ét, a sütőport, a kakukkfüvet, a sót. Alaposan keverjük össze, ezután pedig forgassuk bele az édesburgonyát.
- A tejet, az olajat és a tojást verjük fel együtt, majd adjuk a lisztes keverékhez.
- Az így kapott tésztát egyenlően osszuk el a muffinformákban. Hintsünk mindegyikre egy keveset a maradék parmezánból.
- 20 percig süssük, majd 5 percen át hagyjuk hűlni.