Gasztro

A rohanós reggelek megmentői: előregyártható zabkásamuffinok

Ezeket az isteni zabkásamuffinokat akár hétvégén megsütheted, hogy aztán a hétköznap reggeli rohanásban csak elő kelljen kapni őket.

Beindult az iskola, és a ráérős reggeleket felváltja a rohanás és a kapkodás. Hogy ne a reggelink szendvedje meg a feszített tempót, tankoljunk fel olyan egyszerű, praktikus és gyorsreggeli-receptekből, mint amilyen a most következő, előre elkészíthető zabkásamuffin is! 

Zabkásamuffinok

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 2 tojás
  • másfél csésze tej
  • fél csésze almaszósz
  • 1/4 csésze mogyoróvaj
  • 1/4 csésze juharszirup/méz
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 3 csésze zabpehely
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • fél tk. tengeri só
  • fél csészényi dió, mandula, napraforgómag, tökmag, kókuszchips vagy csokichips
  • fél csészényi aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola)

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt, a muffinformákat pedig vékonyan, de alaposan olajozd, vajazd ki.
  2. Robotgéppel keverd össze a tojásokat, a tejet, az almaszószt, a mogyoróvajat, a juharszirupot és a vaníliát.
  3. Add hozzá a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót, és keverd alaposan össze a tésztát!
  4. Adagold a tésztát a formákba, majd a tetejét díszítsd ízlés szerint.
  5. 25-30 percig süsd, majd 5 percig hagyd hűlni. Bátran tárolhatod légmentesen a fagyasztóban, majd mikor fogyasztanád, mikróban engedd fel. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top