Az egész család bereggelizhet az előre elkészíthető, sütőben sült zabkásából

nlc | 2018. Március 17.
Mi történik, ha az egész estén át pihentetett zabkásádat bedobod a sütőbe? Kapsz egy isteni finom reggelit!

Mikor már azt hinnénk, mindent láttunk, ami egy zabkásával történhet, felbukkan egy újabb, még izgalmasabb recept. A hagyományos, frissen főzött zabkását már biztosan próbáltad, és szerintünk az egész estés verzió sem ismeretlen. Ebben a receptben az előre bekevert zabkását kell a hűtőben pihentetni, aztán csak berakni a sütőbe. Egy előre elkészített nagyobb adaggal így az egész család jóllakhat, vagy elrakhatod egy hétre előre, aztán reggelente csak újra kell melegítened egy-egy adagot.

Sütőben sült zabkása

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

Elkészítés:

  1. Vajazz ki egy 20×20 centis tepsit, aztán tedd félre.
  2. A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a tojással, a tejjel, a mézzel, az édesítővel, a fahéjjal és a vaníliával. 
  3. Keverd hozzá a sütőport, a sót, és a zabpelyhet is. Ízlés szerint adj hozzá mandulát, diót, friss, vagy aszalt bogyós gyümölcsöket.
  4. Fedd le a tepsit, és pihentesd a zabkását egy éjszakán (8 órán) át hűtőben.
  5. Másnap reggel nincs más dolgod, mint 175 fokos sütőben, 45 perc alatt készre sütni. Tálald melegen, kókuszchipsszel a tetején.

thekitchn

Exit mobile version