nlc.hu
Gasztro
Az egész család bereggelizhet az előre elkészíthető, sütőben sült zabkásából

Az egész család bereggelizhet az előre elkészíthető, sütőben sült zabkásából

Mi történik, ha az egész estén át pihentetett zabkásádat bedobod a sütőbe? Kapsz egy isteni finom reggelit!

Mikor már azt hinnénk, mindent láttunk, ami egy zabkásával történhet, felbukkan egy újabb, még izgalmasabb recept. A hagyományos, frissen főzött zabkását már biztosan próbáltad, és szerintünk az egész estés verzió sem ismeretlen. Ebben a receptben az előre bekevert zabkását kell a hűtőben pihentetni, aztán csak berakni a sütőbe. Egy előre elkészített nagyobb adaggal így az egész család jóllakhat, vagy elrakhatod egy hétre előre, aztán reggelente csak újra kell melegítened egy-egy adagot.

Sütőben sült zabkása

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

  • 2 ek. sótlan vaj és még egy kicsi az edény kivajazásához
  • 1 nagy tojás
  • 3 csésze tej
  • 1/4 csésze méz vagy juharszirup
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. só
  • 2 csésze nagyszemű zabpehely
  • magvak, aszalt, vagy friss gyümölcs, kókuszchips

Elkészítés:

  1. Vajazz ki egy 20×20 centis tepsit, aztán tedd félre.
  2. A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a tojással, a tejjel, a mézzel, az édesítővel, a fahéjjal és a vaníliával. 
  3. Keverd hozzá a sütőport, a sót, és a zabpelyhet is. Ízlés szerint adj hozzá mandulát, diót, friss, vagy aszalt bogyós gyümölcsöket.
  4. Fedd le a tepsit, és pihentesd a zabkását egy éjszakán (8 órán) át hűtőben.
  5. Másnap reggel nincs más dolgod, mint 175 fokos sütőben, 45 perc alatt készre sütni. Tálald melegen, kókuszchipsszel a tetején.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top