Csokirajongók, ezt nézzétek: 2 mennyei süti

nlc | 2018. Március 17.
Ha minden egyes nap lehetne csokis sütit enni, mi akkor sem fogynánk ki a receptekből. Most két szuper süteményt hoztunk a hétvégére, amit minden csokirajongónak érdemes kipróbálnia.

Hogy mi kerül a csokis sütibe, banán, dió, mogyoró, vagy épp narancshéj, az szinte mindegy is, csak csoki legyen benne, de sok!

Banános csokis süti

Csokis-banános süti (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók:

A mázhoz:

A lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a cukrot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjunk a tojást, a tejet, a megolvasztott vajat, és masszává keverjük.

A vajazott-lisztezett sütőformába töltsük bele a csokis massza felét, aztán nyomkodjunk bele banándarabokat, és fedjük be a maradék tésztával. 180 fokos sütőben 12 percig, majd 150 fokon még kb. 25 percig sütjük, fogvájóval ellenőrizzük, hogy a belseje nehogy nyers maradjon. Ha kisült, a formából kiborítva kihűtjük, és megkenjük a mázzal.

A máz elkészítése:
A tejszínt felforraljuk, és hozzáadjuk az étcsokoládét, illetve a porcukrot. Simára keverjük, és ha kihűlt, megkenjük vele a kihűlt tortánkat.

Csokoládés sajttorta

Csokis sajttorta (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:

Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, dolgozzuk össze őket. A „tésztát” lapogassuk egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon. 

Keverjük össze a sajtokat, a tejszínt a verjük fel habnak, keverjük a sajtokhoz, majd adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat. 

Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe. Éles késsel válasszuk el a formától a tortát, mielőtt szétkapcsoljuk.  Reszelt csokoládéval díszítsük. 

Exit mobile version