Az abbahagyhatatlan retró süti

nlc | 2018. Április 14.
Gyerekkorunk egyik legnagyobb kedvence, a retró süti, amivel soha nem lehet melléfogni. Egyszerű, de nagyszerű, sütés nélküli édesség, időről időre előkerül a kis kockás füzetünkből.

Ezt a retró sütit nemcsak azért szeretjük, mert nagyon finom, hanem azért is, mert sokféleképpen variálható. Kerülhet bele lekvár, dió, rum, de nagyon finom aszalt gyümölcsökkel és narancshéjjal ízesítve is. Elrontani lehetetlen!

Retró kedvenc: majomkenyér (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók egy 22 cm hosszúságú formához:

A dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük.
A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a kakaóport, és közepes lángon kevergetjük, míg a cukrok is teljesen elolvadnak.
Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a darált kekszet és darált diót, összekeverjük, majd beleszórjuk a durvára vágott diót és kis darabokra tördelt kekszet. Jól összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.
Folpackkal bélelünk ki egy 22 cm hosszúságú kb. 10-12 cm mély formát (vagy püspökkenyér formát), és ha kihűlt a massza, akkor belekanalazzuk, jól elegyengetjük a tetejét, ráhajtjuk a lelógó folpackszéleket, majd hűtőbe tesszük néhány órára, vagy akár egy éjszakára.
A hűtési idő leteltével a folpack segítségével kiemeljük a megdermedt édességet, és szeletelve tálaljuk.

Exit mobile version