Már tudom, mit reggelizel holnap: minipalacsintát!

nlc szerk | 2018. Április 30.
Látszólag csak egy egyszerű minipalacsinta, de ha megkóstoljátok, rá fogtok jönni, hogy ez maga a mennyei manna! Sőt, trópusi mennyei manna!

Ezt a reggelit pont az ilyen hosszú hétvégékre találták ki.

Trópusi minipalacsinta (Fotó: Food Network)

 

Hozzávalók:

ananászos-mangós szirup, az alábbi recept szerint

mascarponés tejszínhab, az alábbi recept szerint

porcukor a tálaláshoz

friss mentaágak a tálaláshoz

*1 bögre = 2,5 dl

Hozzávalók az ananászos-mangós szirup elkészítéséhez:

Hozzávalók a mascarponés tejszínhab elkészítéséhez:

Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, a kristály- és barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy kis tálban összekeverjük a tojásokat, az írót, a vajat és a vaníliát. A „nedves” összetevőket a száraz keverékre öntjük, és finom mozdulatokkal összekeverjük, hogy összeálljon. Vigyázzunk, ne keverjük túl!  Felhasználás előtt legalább 15, maximum 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük a tésztát.

A sütőt 95 °C-ra előmelegítjük. Egy öntöttvas vagy teflonbevonatú palacsintasütőt olvasztott vajjal vékonyan megkenünk és közepes hőmérsékleten felmelegítünk. Amikor a vaj sercegni kezd, palacsintánként 2 evőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe, és körülbelül 2 percig sütjük, míg a felszínén buborékok képződnek, és az alja aranybarna lesz. Megfordítjuk, és még 1-2 percig sütjük, míg az alja ismét aranybarna lesz. A palacsintát kívánság szerint melegen tarthatjuk egy sütőlapon a sütőben.

A palacsintákat hatos adagokban szolgáljuk fel, a tetejére ananászos-mangós szirupot öntünk, és mascarponés tejszínhabbal díszítjük. Megszórjuk porcukorral, és kívánság szerint mentaágacskákat helyezhetünk a tetejére.

Az ananászos-mangós sziruphoz:

Egy nagy lábosban egybeöntünk 2 bögre darabolt mangót, 2 bögre darabolt ananászt, a cukrot és 2 bögre vizet. Nagy lángon felforraljuk, és időnként megkeverve körülbelül 15 percig főzzük, míg a gyümölcs nagyon megpuhul.

A lábost levesszük a tűzről, és kézi botmixerrel majdnem teljesen simára turmixoljuk. Beleöntjük a mézet, és néha-néha megkeverve, közepesen alacsony lángon 15 percig rotyogtatjuk, amíg kissé besűrűsödik.

A keveréket egy tálba átszűrjük, és hozzáadjuk az apróra kockázott ananász- és mangódarabokat, valamint a reszelt narancshéjat és a citromlevet. A szirupot tartsuk melegen, amíg elkészítjük a palacsintákat.

A mascarponés tejszínhabhoz:

Egy közepes tálba összeöntjük a mascarponét, a porcukrot , a vaníliát és ½ bögre tejszínt. A keveréket addig verjük habverővel, míg a tetején puha csúcsok keletkeznek; ha nem eléggé krémes állagú, hozzáadunk még egy kevés tejszínt. Egy közepes díszítőcsővel szerelt habzsákba töltjük át.

Bobby Flay világhírű séf meghívja nézőit otthonába és konyhájába, ahol egyszerű, de annál finomabb reggeliket üt össze családja és barátai számára. Az egyik epizód középpontjában a palacsinta áll, mint például a trópusi palacsinta és a sütőtökös-ricottás palacsinta, de bemutatja kedvencét, a mini denveri omlettes frittatát is. Olyan különlegességekkel is készül, mint a vaníliás-kardamomos bundás kenyér sült almával, chimichanga füstölt feketebabbal és avokádóval, és a paradicsomos-tormás salsa.

Reggeli Bobbynál – dupla epizódok hétvégén 10:50-től a Food Networkön.

Exit mobile version