A csicseriborsó az egyik legsokoldalúbb hüvelyes zöldség. Azon túl, hogy a hummusz és a falafel alapanyaga, levest is készíthetünk belőle, sőt süteményeket is. Most szintén egy édes felhasználása következik: ezt az isteni, mézes csicseriborsóvajat kenhetjük kenyérre, kekszre, vagy mártogathatjuk gyümölcsökkel is. Íme:
Mézes csicseriborsóvaj
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 ek. növényi olaj
- másfél ek. méz
- fél tk. fahéj
- 1/4 tk. só
- 4-8 tk. olvadt ghi
Elkészítés:
- A sütőt 175 fokra melegítsd elő.
- Csepegtesd le a csicseriborsót, és öntsd egy sütőpapírral borított tepsire. Locsold meg az olajjal, és tedd be a sütőbe 20 percre. Mikor megpirult, 10 percen át hagyd hűlni.
- Ha kihűlt, öntsd át aprítógépbe, és aprítsd krémesre. Ezután add hozzá a mézet, a fahéjat, a sót és 4 evőkanálnyi ghit. Ha nem érzed elég krémesnek, 1-1 evőkanál ghi hozzáadásával érd el a kívánt textúrát.