Köztudott, hogy az édes és a sós ízek kombinációja néha remek ízeket eredményez, mint például a sós karamella vagy az édes-sós pattogatott kukorica. Az Egyesült Államokban már évek óta bacont tesznek a palacsintába, vagy leöntik juharsziruppal, de Magyarországon is erős táborral bír például a cukorral meghintett szalonnás túrós csusza.
Ebben a fura ízvilágban nyit új fejezetet egy új trend, amely először az Instagramon indult hódító útjára: a baconnel szórt fánk. Na de hogy is készül?
Nincsenek kőbe vésett szabályok, a legtöbb esetben valami édessel, mézzel vagy juharsziruppal lelocsolt fánkok tetejére kerülnek a pirított szalonnakockák vagy sült baconszeletek.
A friss trendet már néhány étterem is követi, de sokan otthon próbálják meg elkészíteni ezt a kettős ízvilágú desszertet.
Ha te is kedvet kaptál hozzá, mindenféleképp számolj be róla nekünk!